Enovice in ugodnosti
zapri Ocala Želite videti katera očala vam pristajajo? Ne čakajte! Preizkusite zdaj!
Prijava | Registracija

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 50€!

“Kjer dobite največ za vaš denar!”

Košarica

Artiklov: 0

Polarizacija

Polarizirana svetloba je izraz za svetlobo, ki se odbija od gladke horizontalne površine. Nastane, ko se žarki sončne svetlobe odbijejo od površine (vode, snega, leda mokre površine cest, vetrobranskega stekla itd.) ter v eni smeri in ustvarjajo polarizirano svetlobo, ki je vzrok bleščanja. Ta pojav spreminja obliko, barve in kontrast in nam posledično zmanjšuje kvaliteto vida.

Rešitev tem težavam so polarizacijska sočna očala. Polarizacijska stekla skoraj v celoti izničijo zaslepljujoče odboje svetlobe in s tem močno izboljšajo sliko in zmanjšajo utrujenost oči.


                              

 

Polarizacijska očala so nadgradnja sončnih očal. Ob vožnji avtomobila nas lahko močna dnevna svetloba zaslepi. Tedaj si nadenemo sončna očala, ki naše težave delno omilijo. Nadgradnja sončnih očal so že prej omenjena polarizacijska sončna očala, ki zaslepljujočo svetlobo še dodatno izniči. V sami strukturi očalnega stekla se nahaja poseben polarizacijski filter, ki omogoči, da očalno steklo ne prepušča moteče bleščeče svetlobe, ki se odbija od različnih površin. Polarizacija zagotavlja odstranitev motečih odbojev na morski gladini in ostalih vodnih površinah ali snegu.

Zaradi specifičnih lastnosti so polarizacijska očala še posebej primerna pri vodnih in zimskih športih ter pri vožnji. Zelo dobro jih poznajo jadralci in ribiči, saj se ob pogledu na vodno površino slika izostri in omogoči nemoten pogled v vodo in zaznavnost globine. Zelo veliko ljudi uporablja polarizacijska očala tudi kot sončna očala za vožnjo, saj je v neprijetnih situacijah, kot je bleščanje sonca na mokri cesti, dober vid zelo pomemben.

Preverite našo ponudbo sončnih očal s polarizacijo TUKAJ!

Blagovne znamke

Prednosti nakupa v spletna-optika.net

 • 14-dnevna garancija

  Če si boste v roku 14 dni premislili vam bomo povrnili celotno kupnino. Za izdelke, ki so izdelani individualno (korekcijski okvir s stekli) vam ne moremo zagotavljati vračila kupnine.

 • Hitra dostava

  Izdelek vam bomo dostavili preko hitre pošte kurirske službe DPD po njihovem ceniku.

 • Varen nakup

  Izdelek plačate po povzetju, predračunu, s kartico ali preko Paypala. Vaši osebni podatki so varni, zato do zlorab ne more priti.

 • Brezplačna pomoč

  Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 02/578 80 69.