Enovice in ugodnosti
zapri Ocala Želite videti katera očala vam pristajajo? Ne čakajte! Preizkusite zdaj!
Prijava | Registracija

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 50€!

“Kjer dobite največ za vaš denar!”

Košarica

Artiklov: 0

Informacije o steklih

Vsa ponujena stekla so iz plastike. V spletni optiki ne ponujamo stekel iz minerala. Organska stekla (plastična stekla) so izredno lahka in odporna proti lomljenju, zato so zelo popularna. Ker so organska stekla do 50 % lažja od mineralnih stekel, omogočajo večjo udobnost pri nošenju očal. Prav tako so odporna proti lomljenju, kar omogoča varnost vaših oči pri možnih udarcih. Sam material je mehkejši in bolj občutljiv na mehanske vplive v primerjavi z mineralnim steklom. Zaradi tega v spletni-optiki ponujamo organska stekla oplemenitena s trdim slojem, ki omogoča zaščito proti praskam. Stekla imajo vgrajen tudi UV-filter, ki varuje oči pred nevarno UV svetlobo.

V spletni optiki ponujamo tri vrste stekel. V spodnji tabeli si poglejte podrobnosti od vsake vrste posebej:

 

Debelina stekla

V ponudbi imamo različna plastična stekla z različnimi debelinami in lomnimi količniki. Čim višji je lomni količnik, tem tanjše je steklo. Tako osebe, ki potrebujejo korekcijo z višjimi dioptrijskimi vrednostmi potrebujejo stanjšana stekla. Zato vam v primeru, kadar potrebujete stekla z višjimi dioptrijskimi vrednostmi, svetujemo stanjšanje stekel.

Standardna stekla imajo lomni količnik 1.5, kar je primerno za korekcijska stekla do +/- 2 dioptrije. Očala s korekcijo večjo od +/-2 dioptrije potrebujejo tanjša in bolj fleksibilna očala s lomnim količnikom 1.56. Ta stekla so tanjša od standardnih, kar ustreza steklom korekcijskih vrednosti (+/-) 2 – 4 dioptrije. Še tanjša so stekla z lomnim količnikom 1.60, ki so najtanjša stekla v naši ponudbi in odgovarjajo dioptrijam do +/- 6 dioptrije.

Priporočen lomni količnik stekel za vašo očesno napako:

Sferična korekcijska vrednost

0 do ±2 Dpt

±2 do ±4 Dpt

nad ±4 Dpt

Priporočen lomni količnik

1.50

1.56

1.60

Priporočena stekla

Standard

Komfort

Premium

 

Antirefleksni sloj

 

Sloj proti bleščanju zmanjša odboj svetlobe na vaših steklih, kar vam omogoča bolj udobno nošnjo očal ter ostrejši vid brez večjega naprezanja oči. Prednosti antirefleksnega sloja uporabniki cenijo predvsem med nočno vožnjo, pri uporabi računalnika kot tudi preostali čas nošenja očal. Svetloba avtomobilskih žarometov in pouličnih luči razprši svetlobo preko stekel, ki nas nato moti. Sloj proti bleščanju to razpršeno svetlobo odbije, kar nam pomaga do jasnejšega vida tudi ponoči. Večja prepustnost svetlobe je druga prednost stekel z antirefleksnim premazom.

 

 

 

 

 

Trdi sloj

 

Površina plastičnih stekel je mehkejša kot površina mineralnih stekel. Trdi nanos občutljivo površino plastičnih stekel ustrezno utrdi in preprečuje površinske poškodbe. Zato v spletni optiki ponujamo pakete stekel s trdim slojem, ki omogoča zaščito proti praskam. Zaradi trdega sloja so stekla bolj odporna na praske ter madeže, s čimer se podaljšuje življenjska doba očal.

 

 

 

Hidrofobni sloj

Hidrofobni sloj odbija vodo, kar je koristno kadar se očala rosijo ali nas ujame dež.

 

Za pomoč smo vam na voljo na številki: ----------- in emailu:----------

Blagovne znamke

Prednosti nakupa v spletna-optika.net

 • 14-dnevna garancija

  Če si boste v roku 14 dni premislili vam bomo povrnili celotno kupnino. Za izdelke, ki so izdelani individualno (korekcijski okvir s stekli) vam ne moremo zagotavljati vračila kupnine.

 • Hitra dostava

  Izdelek vam bomo dostavili preko hitre pošte kurirske službe DPD po njihovem ceniku.

 • Varen nakup

  Izdelek plačate po povzetju, predračunu, s kartico ali preko Paypala. Vaši osebni podatki so varni, zato do zlorab ne more priti.

 • Brezplačna pomoč

  Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 02/578 80 69.