Enovice in ugodnosti
zapri Ocala Želite videti katera očala vam pristajajo? Ne čakajte! Preizkusite zdaj!
Prijava | Registracija

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 50€!

“Kjer dobite največ za vaš denar!”

Košarica

Artiklov: 0

Daljnovidnost (hyperopia)

Daljnovidnost je pogosta očesna napaka katere vzrok je najpogosteje prekratko zrklo. Redkejši vzok daljnovidnosti je preslab lom žarkov na roženici ali v leči. Ne glede na vzork daljnovidnosti je posledica ta, da se žarki zberejo za rumeno pego.

Daljnovidnost

Novorojenčki se rodijo blago daljnovidni. Pri rasti očesa se dioptrija zmanjšuje in se pri pravovidnem posamezniku ustavi pri optimalni dolžini zrkla.

Ko oko zazna, da so se žarki zbrali za rumeno pego, otroci ter mlajši odrasli aktivirajo ciliarno mišico, ki zbere žarke na rumeni pegi. Posledično lahko otroci in mlajši odrasli z blago do zmerno daljnovidnostjo dobro vidijo tako na daleč kot tudi na blizu. Kronična napetost ciliarne mišice lahko predvsem pri bližinskem delu povzroči težave kot so glavobol, bolečine v predelu oči. Polega tega prekomerna uporaba ciliarne mišice lahko povzroči, da se eno od zrkel obrne navznoter in otrok prične škiliti. Iz teh naslovov je priporočljiva korekcija daljnovidnosti, ki te težave odpravi ali omili. Daljnovidni posamezniki so zaradi manjšega očesa bolj podvrženi akutnemu glavkomskemu napadu.

Daljnovidnost

Korekcija te očesne napake je z:

 • vbočenimi konveksnimi očalnimi lečami (plus lečami) ali
 • kontaktnimi lečami.

Zelo pomembno je, da se ljudje, ki imajo daljnovidnost ne izogibajo nošenju očal, ker s tem samo škodujejo svojim očem.

V zadnjem času se na široko promovirajo laserske očesne operacije (LASIK), ki učinkovito odpravijo daljnovidnost. Kot vsi posegi imajo tudi te operacije komplikacije, neprivlačna je tudi visoka cena posega.

Blagovne znamke

Prednosti nakupa v spletna-optika.net

 • 14-dnevna garancija

  Če si boste v roku 14 dni premislili vam bomo povrnili celotno kupnino. Za izdelke, ki so izdelani individualno (korekcijski okvir s stekli) vam ne moremo zagotavljati vračila kupnine.

 • Hitra dostava

  Izdelek vam bomo dostavili preko hitre pošte kurirske službe DPD po njihovem ceniku.

 • Varen nakup

  Izdelek plačate po povzetju, predračunu, s kartico ali preko Paypala. Vaši osebni podatki so varni, zato do zlorab ne more priti.

 • Brezplačna pomoč

  Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 02/578 80 69.